Меню Затваряне

ЗДРАВЕЙТЕ, АЗ СЪМ ГЕРГАНА КЕХАЙОВА

Клиничен психолог и психотерапевт с дългогодишен опит в лечението и превенцията на редица заболявания в областта на психичното здраве.

Специалности

Образование

  • Магистър „Клиничен психолог“
  • 15 годишен стаж

Членства и участия

  • Колегиум частна психиатрия, БПА
  • Участие в научни форуми и публикации
  • Обучение на психолози от различни институции

Къде практикувам

  • гр. Пазарджик, Държавна психиатрична болница
  • В гр. Пловдив, ул. Васил Априлов №2, ет. 4, каб. 4

Онлайн терапии от психотерапевт Гергана Кехайова

Наблюдения от практиката

Забелязала съм, че хора с тревожни разстройства, нaпример с натрапчиви мисли имат някои сходни личностни черти. Всяка промяна от обичайното при тези хора води до тревожност и много от тях не обичат промяната, имат тревожност за близко и далечно бъдеще, често си задават въпроси от рода на „справям ли се както трябва”, перфекционизъм, черно-бяло мислене, „базови убеждения” (трябва – не трябва; редно – нередно), нещата трябва да се случват по определен начин и т.н.

При хората с обсесии е добре да се работи едновременно върху това как да се справят с тези мисли при възникването им и върху промяна на „базовите убеждения”. Забелязала съм още, че натрапливите мисли винаги са „парадоксални”. Например човек, който много се страхува от височини, неговата натраплива мисъл е „Ами ако реша да скоча от някъде?“, човек, който много обича близките си смята, че може да ги нарани. Много религиозните хора може да имат натрапливата мисъл, че ще обидят Господ и т.н.

Запиши си час за психолог или психотерапевт

Свържете се с мен за психологична консултация, съвет или психологична помощ от страницата ми за контакти или на телефон: +359 895 64 27 30.